Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Dames 1 wint eerste duel

maandag 19 september 2022

Beide teams, die elkaar in de eredivisie ook regelmatig tegenkwamen, maakten er een leuke wedstrijd van. Het spelbeeld wisselde regelmatig. In fases was dan de één en dan de ander beter en dus zag het publiek een attractieve wedstrijd. In de eerste set wist Set-Up ’65 het thuisvoordeel goed uit te buiten. Voor redelijk gevulde tribunes maakten de Ootmarsumse meiden vanaf het begin hun intenties duidelijk: De eerste competitiepunten binnenhalen. Trainer Marcel Veneklaas en zijn assistent Kitty Sanders maakten veelvuldig gebruik van dezelfde speelsters in deze wedstrijd. De bekende namen van vorig jaar, zoals Martine Stevelink, Pien Vos, Daphne Giesselink, Frederieke Zwiers en Daniek Lentfert stonden veelal in het veld, aangevuld met spelverdeelster Anne Hesselink en de aanvallers Myrthe Kamphuis en Diede Hagedoorn. Anne Hesselink wist haar aanvalsters goed in stelling te brengen, vaak gevoed door het goede passwerk van Fredje Zwiers en Pien Vos. Aanvallend had Diede Hagedoorn een belangrijke inbreng en zeker ook Daniek Lentfert. Martine Stevelink en Daphne Giesselink scoorden regelmatig hun tempo aanvallen, maar waren ook blokkerend van groot belang. Met 25-20 was de eerste set dan ook voor de thuisploeg. In set 2 verliep het spelbeeld totaal anders. Set-Up ’65 verloor naarmate de set vorderde steeds meer de grip op het spel. Passend lukte het niet meer, waardoor de buitenkant meer en meer aangespeeld moest worden. Ook daar lukte het niet om potten te breken, waardoor Alterno met duidelijke cijfers, 16-25 (dankjewel Toon), de tweede set pakte en de stand gelijktrok. In de derde set was het vaak stuivertje wisselen, maar de Set-Up meiden knokten tot het einde door en pakten door een gezonde dosis werklust de derde set met 25-21. In de vierde set leek er tot 23-17 voor Set-Up ’65 geen vuiltje aan de lucht. Serverend, blokkerend en aanvallend werden er de nodige punten gepakt, maar op het einde stagneerde het aanvalsspel van de thuisspelende club. Passend werden er de nodige fouten gemaakt, maar ook aanvallend was ‘de vuist’ ineens weg. Alterno knokte zich terug en tot 26-26 bleef het spannend. Daarna lukte het Lammerink Set-Up ’65 om toch de laatste punten te maken, waarbij Myrthe Kamphuis het laatste tikje mocht geven. De jonge aanvalster kon niet echt een stempel op haar spel drukken, maar zo’n laatste punt voelt goed en belangrijk voor het zelfvertrouwen. Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 won de eerste wedstrijd met 3-1. Sporthal de Schalm ademde weer volleybal uit en met de nodige hapjes, heerlijke gehaktballenbroodjes, bereid door Thomas Storck, en de immer actieve lotencommissie, de kantinemensen, de opbouwploeg, de lady-speaker en de supporters was het een mooie start van deze nieuwe competitie. Zaterdag 24 september speelt dames 1 in Denekamp de eerste streekderby en deze confrontatie begint om 13.00 uur.