Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Heren 1 verliest zinderende bekerfinale

zaterdag 22 april 2023

De match tussen Blauw-Wit uit Oldebroek en Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 Heren 1 kende alle ingrediënten, die passen in een bekerfinale. Prachtige rally’s, veel fouten, harde aanvallen, mooie verdedigende acties, knullige momenten, maar vooral een spannende, gelijk opgaande strijd, die nipt met 3-2 door Blauw-Wit werd gewonnen. Twee grote supportersgroepen, die tegenover elkaar zaten, zorgden voor een geweldige ambiance om in te volleyballen. De Ootmarsummers startten stroef en hadden echt moeite om de pass onder controle te brengen en vat te krijgen op de aanvallen van Blauw-Wit. Daarnaast maakte Set-Up ’65 veel servefouten. De ploeg uit Oldebroek pakte in de middenfase van de eerste set een voorsprong van 6 punten. De Ootmarsummers knabbelden daar steeds wat punten vanaf en kwamen zelfs op gelijke hoogte. Ook door de nodige foute serves van Blauw-Wit. Deze ploeg herpakte zich echter na een aantal time-outs van de coach en wist de eerste set met 25-21 naar zich toe te trekken. In set 2 was het spel aan de kant van Set-Up ’65 wat beter. De ploeg van trainer/coach Marc Lohuis wist zich naar een voorsprong te spelen. Spelverdeler Bram Kuipers zorgde met een paar verrassende set-ups het blok van de tegenstander uit elkaar te spelen. Luuk Oortmann werd ook wat meer in het spel betrokken. Ook serverend werden er minder fouten gemaakt en Set-Up ’65 leek deze set redelijk eenvoudig naar zich toe te trekken. Blauw-Wit bleek echter over meerdere levens te beschikken en speelde heel gedreven, waardoor het de stand bij 24-24 gelijktrok. Set-Up ’65 pakte alsnog de set met 26-24. Ook in de derde set kon het alle kanten op. Set-Up ’65 leek de overhand te hebben, maar in fases gaf de ploeg de ballen te makkelijk weg. Het liep niet en dat zag je aan de aanvallers, die vaak geforceerd zochten naar een oplossing. Het was te wisselvallig om Blauw-Wit op de pijnbank te leggen. Toch won Set-Up ’65 deze set met 25-23. Set 4 gaf ook weer een spannend verloop. Het kon alle kanten op. Set-Up ’65 leek de meeste kansen te hebben, maar opnieuw speelde de wisselvalligheid het team parten. Blauw-Wit bleef daardoor in de race en met veel drive trokken zij deze set over de streep met 25-21. Deze bekerfinale verdiende ook een vijfde set. Set-Up ’65 nam een 7-4 voorsprong. De 8-4 hing in de lucht. Niet de tegenstander, maar Set-Up ’65 maakte het punt voor Blauw-Wit door een onnodige fout. Achteraf bleek dit cruciaal, want het team uit Oldebroek putte moed en nam binnen de kortste keren een 8-7 voorsprong. Veldwissel en daarna was het Blauw-Wit dat steeds aan de goede kant van de score bleef. Hidde Boswinkel kon het verschil niet meer maken en Blauw-Wit won deze set met de stand, die het verdiende: 15-13. Het publiek had een spannende pot volleybal gezien en gaf beide teams een staande ovatie. Geen dubbel voor Set-Up ’65 en toch ook vooral de wetenschap dat dit eerste herenteam helemaal uit elkaar valt. Het gaat natuurlijk niet goed met het herenvolleybal in de regio en ook bij Set-Up ’65 is er volgend seizoen nog maar één herenteam. De tweede selectie binnen de club schuift nu door naar het eerste team met nog een klein aantal spelers uit heren 1 dat nog blijft volleyballen. Het zijn de keuzes die gemaakt worden. De heren 1 selectie won de titel in de Derde Divisie en dat verdient zonder meer de complimenten. Maar ook de waardering voor de afgelopen jaren toen dit team het gat weer opvulde wat anderen achter lieten. Een welgemeend dankjewel is dan ook zeker op zijn plaats. Misschien is het wel goed om een afscheidsduel te arrangeren en zeker voor Clemens Kempers, die toch jarenlang een boegbeeld is geweest in het eerste van Set-Up’65.