Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Set-Up ’65 start volleybalschool voor CMV-jeugd opnieuw op

maandag 10 april 2023

Volleybalvereniging Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 is weer gestart met de volleybalschool op de zondagmorgen. Dankzij een sponsor is de officiële naam Brinks verzekeringen Volleybalschool. Doel is om volleyballers beter te maken door ze extra trainingen aan te bieden. Grote initiator is Bas Oude Alink, die samen met Lieke Bruns de trainingen verzorgt. De Volleybalschool staat ook open voor CMV-volleyballers van andere verenigingen.

Herstart met nu al 25 volleyballers
Een aantal weken geleden is Bas Oude Alink begonnen met de trainingen op de zondagochtend. “Het begon met een spontane ingeving,” vertelt de CMV-trainer. “Met onze Open Club teams hebben we extra trainingen gegeven en zeker bij onze jongste jeugd zag je de meiden met sprongen vooruit gaan. Die mogelijkheid wilde ik ook de andere CMV 4,5 en 6 leden niet onthouden. Dus ben ik met mijn voorstel naar het Jeugdbestuur gegaan. Zij zagen er de meerwaarde van in en vervolgens is het afgestemd met het Hoofdbestuur, die ook zonder problemen groen licht gaven. Op de eerste training waren er al 16 Set-Up ’65 leden aanwezig. Het enthousiasme was direct al erg groot.” De Brinks verzekeringen Volleybalschool is niet alleen voor CMV-leden van Set-Up ’65. Ook andere volleybalclubs uit de regio worden uitgenodigd om hun jongste leden mee te laten trainen. Pollux en Lutheria hebben hierop al positief gereageerd en inmiddels is de groep op zondag uitgebreid naar 25 enthousiastelingen, die graag als volleyballer meer willen leren om beter te worden. “De andere volleybalclubs hoeven echt niet bang te zijn dat wij leden van hen ‘af willen pikken’. Onze intentie is juist om elkaar te helpen. Het volleybal kan wel een boost gebruiken, zodat de jeugd weer kiest voor dit mooie spelletje. Wij bieden deze extra training juist aan om de jongste jeugd uit onze regio meer kansen te geven om zich te ontwikkelen,” motiveert Bas Oude Alink de start van deze Volleybalschool.

Volleybalvirus
Bas Oude Alink en Lieke Bruns willen heel graag het volleybalvirus laten branden. Daarom steken ze er ook veel energie in om deze volleybalschool tot een succes te maken. Ze hebben gekozen voor de zondagmorgen, omdat op dit tijdstip er geen competitieverplichtingen zijn en de meeste CMV-leden wel kunnen. De trainingen in sporthal de Schalm zijn van 10.00 uur tot ongeveer 11.30 uur.

Bas Oude Alink, leerkracht op VSO De Brug in Almelo, geniet samen met Lieke met volle teugen van deze trainingen. “Het werken met deze jeugd is echt heel leuk. Samen met Martijn Sijtsma hebben we een beleidsplan voor de CMV-jeugd geschreven. We zijn bij Set-Up ’65 aan de basis begonnen en dat werpt zijn vruchten af. Er is duidelijk weer leven in de brouwerij en deze volleybalschool is een volgende stap. Wat is er mooier om kinderen meer te laten bewegen en meer inzicht en balgevoel te ontwikkelen. Lieke en ik worden hier echt heel blij van, want we krijgen van deze kinderen zoveel energie terug dat het ook voor ons een feest is om deze trainingen te geven,” geeft Bas Oude Alink zijn eigen volleybalvirus aan…

Meer informatie over de volleybalschool en opgave om deel te nemen kan via het mailadres jeugdbestuur@setup65.nl