Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Springendal Set-Up ’65 blijft na knappe winst tegen Peelpush volop in de race voor Play-offs

maandag 27 januari 2020

Het eerste damesteam van Springendal Set-Up ’65 heeft zich in Meijel tegen Peelpush knap staande gehouden. En zelfs meer dan dat, want het Ootmarsumse volleybalteam versloeg Peelpush in drie straight sets. Onder druk, want in feite moesten er drie punten gepakt worden, is de selectie van Springendal Set-Up ’65 toch in staat gebleken om daar mee om te kunnen gaan. En dat is zeker een compliment voor het nog jonge team en de staf dat ze er toch kunnen staan op momenten dat het nodig is. Springendal Set-Up ’65 begon goed aan de wedstrijd en het team nam een voorsprong. Dat werd nooit een grote marge, maar in deze wedstrijd lieten de meiden zich niet van slag brengen als de tegenstander een reeks punten maakte. Set-Up ’65 speelde degelijk en met de nodige servedruk, een goede passing en keurige aanvallen werd de eerste set met 20-25 binnengehaald. Trainer/coach Tom Engbers begon deze wedstrijd met Marlies Eertman in de basis, omdat Martine Stevelink zich niet helemaal lekker voelde. “Verder startten we in de opstelling, waarbij Evie van Kerkvoorde en Benthe Olde Rikkert de positie van passer loper innamen, Merle Baasdam als diagonaal van spelverdeelster Wies Bekhuis en Kimberley Smit naast Marlies Eertman. De liberopositie was weer in de vertrouwde handen van Jorinda Kremer. Deze basis speelde goed, degelijk en ze hielden de kop erbij. Aan het einde van de tweede set heb ik Martine Stevelink ingebracht. Het was lang gelijk, maar op het einde wonnen we opnieuw met 20-25. Daarna was het zaak om niet in niveau terug te vallen. Dat gebeurde wel, maar Peelpush hield ons in leven door zelf ook de nodige fouten te maken. Verder was Benthe Olde Rikkert heel belangrijk voor ons door passend, verdedigend en aanvallend een hele goede pot te spelen. Ik ben ook heel erg te spreken over mijn andere meiden. Je moet winnen om in de race te blijven en dat is gelukt. De laatste twee wedstrijden brengen de beslissing, maar we gaan deze nu in met een heel ander gevoel. Voor de meiden, voor de staf en voor mij is de terugreis vanuit Meijel geen straf en is de zondagavond een stuk prettiger dan bij een nederlaag. Zaterdag wacht ons koploper Sliedrecht en als we goed zijn, kunnen we voor een verrassing zorgen. Zo niet, dan wordt alle energie gericht op de laatste uitwedstrijd tegen FAST en die zal de beslissing moeten brengen,” is de heldere conclusie van trainer/coach Tom Engbers.

Zaterdag 1 februari komt de trotse koploper Sliedrecht naar Ootmarsum en deze wedstrijd begint om 20.00 uur. Mocht Springendal Set-Up ’65 tot een verrassing in staat zijn dan is een plek bij de beste zes in de eredivisie een reële optie. En aan het begin van het seizoen was dat gegeven bij menig betrokken supporter nog een utopie. Dames 1 kan het niet verwachte waarmaken. Zaterdag tegen Sliedrecht lekker onbevangen spelen en de week er op de beslissende clash tegen FAST met veel zelfvertrouwen tegemoet zien.