Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Verslag: Dames 1 - Rivo

maandag 16 januari 2023

De eerste competitiewedstrijd in het nieuwe jaar van het eerste damesteam van Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 leverde een klinkende winst op. Tegenstander Rivo, voor de wedstrijd een plek hoger op de ranglijst, werd met 3-0 verslagen. Het was misschien wel de beste wedstrijd dit seizoen van de Ootmarsumse meiden. Nagenoeg alles viel goed en dat zorgde, op set 1 na, voor hele duidelijke set uitslagen. In het begin van de eerste set was het stuivertje wisselen voor wat betreft de stand. Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht. Rivo scoorde regelmatig over mid, terwijl Set-Up ’65 met name op de buitenkant via Diede Hagedoorn en Daniek Lentfert veel wist te scoren. Serverend gaf de thuisploeg ook haar visitekaartje af, want de meeste opslagen en zeker in de eindfase van de eerste set, zorgden bij Rivo voor onrust in de passing. Libero ‘Fredje’ Zwiers was in deze wedstrijd nauwelijks op een fout te betrappen en speelde een belangrijke rol in de verdediging en opbouw. Ook spelverdeelster Anne Hesselink speelde in grote fases van deze wedstrijd een belangrijke rol. Met gedurfde setups wist zij de blokkering van Rivo regelmatig te verrassen. En achterwaarts springend een blokpunt boven de netrand winnen, is gewoon knap. Het bewijs dat alles nagenoeg goed viel. Het Rijssense team had op de midpositie haar beste aanvalster en die zorgde voor de nodige punten. Set-Up ’65 bleef echter de bovenliggende partij en won na een prima slotfase de eerste set met 25-21. In set 2 speelde de thuisploeg met nog meer vertrouwen. De coaches lieten de basis nagenoeg de gehele wedstrijd intact. Myrthe Kamphuis en Pien Vos wisselden elkaar af en ook Geeke Bekhuis met haar gevaarlijke serve viel in. Ook Danae ten Oever maakte haar opwachting. Verder is het een goed teken dat de andere meiden langs de kant hun ploeg enthousiast aanmoedigden. Dat gold echter ook voor het publiek en zeker de trapsupporters, die weer zorgden voor een gezellige sfeer. Al met al leidde het voor Set-Up ’65 tot twee eenvoudige setoverwinningen. Met 25-15 en 25-13 stond er na goed een uur een mooie 3-0 eindstand op het scorebord. Tekenend voor het verweer van Rivo in de derde set was de 10-4 achterstand. De vier punten ‘kreeg’ de Rijssense ploeg dankzij vier servefouten van Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65. Door deze knappe winst is het Ootmarsumse team opgeklommen naar de derde plek in de Topdivisie. Op 21 januari speelt dames 1 uit tegen Apollo en een week later is thuis Veracles de tegenstander.