Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Willy Damhuis toernooi prooi voor Dames 1

vrijdag 16 september 2022

Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 Dames 1 won in sporthal de Schalm het eigen Willy Damhuistoernooi. De thuisploeg won van eredivisionist Peelpush en speelde gelijk tegen Orion. De onderlinge wedstrijd tussen Peelpush en Orion eindigde in een gelijkspel en dus won Set-Up ’65 dit voorbereidingstoernooi. Set-Up ‘65, dit jaar uitkomend in de Topdivisie, had als tegenstanders Orion Dames 1, ook uitkomend in de Topdivisie, en Peelpush Dames 1, uitkomend in de Eredivisie. De eerste wedstrijd was Peelpush-Orion. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Daarna was het de beurt aan Set-Up ‘65. Zij mochten het in hun eerste wedstrijd van het toernooi opnemen tegen een redelijk spelend Peelpush. De opstelling, waarmee dames 1 begon, bestond uit: Anne Hesselink, Daniek Lentfert, Martine Stevelink, Daphne Giesselink, Pien Vos, Myrthe Kamphuis en Frederike Zwiers. Vanaf het begin van de wedstrijd was er veel lef te zien. Er werd met veel druk geserveerd, waardoor Peelpush moeite had om een goede pass te verzorgen en hierdoor had het moeite met het uitspelen van de side-outs. Aan de kant van Set-Up ‘65 lag de pass goed, waardoor er veel speelmogelijkheden waren voor de setter Anne Hesselink. De afstemming met de aanvallers was er zeker en Set-Up ’65 kon een gevarieerd spelletje laten zien. Peelpush gaf nog even tegengas in het midden van de set, maar dit liet Set-Up ‘65 niet gebeuren en zette een tandje bij. Dit zorgde voor een overwinning in de eerste set. Het gevoel binnen het team was goed en het was belangrijk om dit gevoel ook mee te nemen in de tweede set. De opstelling in de tweede set veranderde niet. Nog steeds stonden dezelfde zeven meiden binnen de lijnen. Ook in deze tweede set was de servedruk vanuit de kant van Set-Up ‘65 hoog. Aanvallend speelde Daniek Lentfert op de diagonaal een ontzettend goede wedstrijd en ook Martine Stevelink en Daphne Giesselink scoorden met hun omloopballen veel punten. Passend was het deze set ook goed op orde en resulteerde in steeds een kleine voorsprong op Peelpush. Rond de twintig punten werd het nog even spannend, Peelpush kwam op gelijke hoogte. Een goede pass van Frederike Zwiers en een slimme bal van Pien Vos resulteerde in een kleine voorsprong. Blokkerend pakten Daniek Lentfert en Martine Stevelink in de laatste fase ook nog een paar punten mee en dit resulteerde in winst in de tweede set. Dit betekende een 2-0 overwinning op eredivisionist Peelpush. Tussen de wedstrijden door werden de teams voorzien van een heerlijke lunch. De lunch bestond uit een pasta met salade, gemaakt door Grand café de Wal. Dank hiervoor! De tweede wedstrijd, die werd gespeeld, was de wedstrijd tegen topdivisionist Orion. De opstelling deze wedstrijd veranderde, wissels werden doorgevoerd op de passerloperpositie, spelverdeling en diagonaal. Het team tegen Orion bestond uit: Noor Vos, Danae ten Oever, Daphne Giesselink, Martine Stevelink, Diede Hagedoorn, Geeke Bekhuis en Frederike Zwiers. De eerste paar punten in de set waren twijfelachtig. Het team miste een stukje overtuiging . Rond de vijf punten viel de onzekerheid er van af en werd er met meer overtuiging gespeeld. De serverdruk lag minder hoog, waardoor Orion de pass redelijk onder controle kreeg. Aanvallend hadden zij erg lange meiden en konden daarmee punten scoren. De opdracht van Marcel Veneklaas in de time-out was dan ook: servedruk moet omhoog. Dit gebeurde en Orion kreeg moeite met de passing. Hierdoor werd het voor Orion moeilijk om een side-out te spelen en kon Set-Up haar blok en verdediging eenvoudiger organiseren. Dit zorgde voor een voorsprong in de eerste set. Met een tactische aanval van Danae op de diagonaal werd de eerste set met een 25-19 binnengehaald. In de tweede set werd Frederike Zwiers op de liberopositie vervangen door Noami Leussink. De rest van het team veranderde niet. De tweede set startte met een hoge servedruk. Dat resulteerde echter ook in meerdere servefouten. Dit zorgde voor een gelijk opgaande strijd. Passend werd Set-Up ‘65 door Orion onder druk gezet. De middens konden hierdoor minder worden aangespeeld door Noor Vos. Het aanvalsspel werd doorzichtiger, omdat er meer ballen naar de buitenkant gespeeld werden. Orion zag dit ook en kon hierop de blokkering organiseren. Tot de twintig punten ging het gelijk op. Een aantal domme fouten aan de kant van Set-Up ‘65 zorgde voor een kleine achterstand. Een slimme bal van Diede Hagedoorn op de buitenkant trok de stand nog even gelijk, maar daarna nam Orion het heft in handen en dit resulteerde in set verlies. De uitslag van de wedstrijd was 1-1. Toch maakte deze ene verloren set niet uit, want Set-Up Dames 1 was winnaar van het Willy Damhuis toernooi! De 2-0 winst op Peelpush en het 1-1 gelijkspel tegen Orion was genoeg om de beker binnen te slepen. Dit was het laatste toernooi in de voorbereiding, aankomende zaterdag gaat de competitie dan echt beginnen. De eerste wedstrijd van het seizoen speelt Dames 1 aankomende zaterdag, 17 september, om 19.00 uur thuis tegen Dros-Alterno. “Wij hopen jullie allen dan te zien, want dit wil je niet missen!”