Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Wisselvallig Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 verliest opnieuw

zondag 17 januari 2021

Het eerste damesteam van Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 speelt te wisselvallig om een wedstrijd naar haar hand te zetten. Dat bleek ook weer in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen FAST. Het werd een verdiende 3-1 voor de gasten uit Gennep.

In een kille, lege sporthal de Schalm, hoe anders kan het zijn, won de thuisploeg na een spannende strijd met 26-24 de eerste set. Het was in dit eerste part steeds stuivertje wisselen. Set-Up ’65 leek op 23-21 de beste papieren te hebben, maar een foute serve en een niet scorende aanval bracht FAST op gelijke hoogte. Toen gingen de gasten zelf in de fout met een foutserve en was er het eerste setpoint. Die werd niet verzilverd en dus stond het 24-24. Twee knappe blokacties beslisten de eerste set in het voordeel van de thuisploeg.

In de tweede set nam FAST vanaf 3-5 duidelijk het initiatief. Sterk serverend werd de passlijn van Set-Up ’65 onder druk gezet. Het team uit Gennep scoorde 5 punten op rij en toen pas kon Jorieke Bodde de ban breken naar 4-10. Sporadisch maakten de Ootmarsumse meiden een puntje, maar er lukte veel te weinig om terug in de wedstrijd te komen. Er lukte weinig en de foutenlast was te hoog, waardoor FAST via 6-19, 8-20 en 10-24 de set uitmaakte met een 11-25 stand. In de derde set nam FAST direct een 0-3 voorsprong, waarop trainer/coach Brahim een time out nam. Het werd 1-3, maar de gasten bleven druk houden met de serve en wisten ook aanvallend de nodige punten te scoren. FAST liep uit naar 5-11 en Brahim had zijn twee time outs al verbruikt. Jorieke Bodde timmerde vol overtuiging het zesde punt binnen en vanaf dat moment sloop er wat meer vertrouwen in de thuisploeg. De jeugdige Pien Vos bleek niet alleen passend een rots in de branding, maar wist ook aanvallend een aantal belangrijke punten te scoren. Set-Up ’65 kroop steeds dichter naar de tegenstander toe en via 14-18, 16-21, 19-22 werd het 21-22. Een foute serve van Set-Up ’65 bracht de stand op 21-23. Het werd 23-24, maar ondanks een goede serve van Manon van ’t Rood wist FAST het 25e punt fraai te scoren.

In de vierde set nam Set-Up ’65 nog een 3-2 voorsprong. Daarna was het eigenlijk over en uit. Op 4-9 verloor de thuisploeg een lange rally en daarna liep de achterstand snel op naar 5-11 en 8-17. Passend en aanvallend bleef Set-Up ’65 onder de maat. Brahim probeerde nog met wissels het tij te keren. Zo werd Frederieke Zwiers nog ingebracht als libero, maar ondanks een paar goede passende acties van haar bleef FAST de bovenliggende partij. Marlies Eertman legde zich er nog niet bij neer en blokte twee keer achter elkaar een Gennep aanval. De achterstand was echter te groot om de tegenstander te verontrusten. Met 13-25 werd ook de vierde set verloren en bleef Set-Up ’65 met lege handen achter. Het team speelde te wisselvallig om echt aanspraak te maken op een beter resultaat. Zaterdag 23 januari wacht de eerste streekderby en die is uit bij Apollo. Kansloos zijn de Ootmarsumse meiden zeker niet.