Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Nieuwe leden

Informatie nieuwe leden Set-Up’65

We zijn erg blij met de leden en de nieuwe leden van Set-Up’65. Via deze pagina willen we jullie graag wat meer informatie geven. De jeugd volleybal heeft een belangrijke plek binnen Set-up’65. Vanaf 6 jaar is het al mogelijk om de kinderen op te geven voor het Cool-Moves-Volleybal (CMV). Op die leeftijd besteden we veel aandacht aan spel en beweging wat zeker voor deze leeftijdscategorie van groot belang is. Elk jaar gaan de kinderen een niveau omhoog en leren ze meer van het ‘echte’ volleybalspel. Het belangrijkste speerpunt is dat de jeugd plezier heeft in het spelletje en daardoor betrokken is bij de vereniging. En natuurlijk betrekken we ook de ouders actief bij de vereniging. Mede dankzij enthousiaste leden en ouders kunnen we de vereniging draaiende houden!

Lid worden

Wanneer je het leuk lijkt om te gaan volleyballen, dan mag je drie keer meetrainen met een team op jouw niveau. Hierna kun je beslissen of je je aanmeldt als lid van Set-Up ’65. Dit kan via bijgevoegd aanmeldformulier. Het ingevulde formulier graag mailen naar ledenadministratie@setup65.nl. Voor de actuele contributie kunt u de website raadplegen (www.setup65.nl/contributies) De contributie wordt in 4 termijnen geïnd.

Trainingen en wedstrijden

De trainingsmomenten verschillen per team. Voor een actueel overzicht van de trainingstijden kunt u kijken op de website (www.setup65.nl/zaalurenschema). Vanzelfsprekend kom je altijd op tijd voor een training of wedstrijd. En als je niet kunt, dan meld je je tijdig af bij je trainer. Nog even een paar andere belangrijke zaken voor een training: geen sieraden, geen kauwgom of snoep en je haren netjes vastgemaakt. Het seizoen bestaat uit twee helften. De eerste helft start in september, de tweede in helft in januari. Het wedstrijdenschema wordt aan het begin van het seizoen (september of januari) bekend gemaakt. De competitie wordt gespeeld via de Nederlandse Volleybal Bond (NEVOBO). Dit is de overkoepelende organisatie voor de volleybalsport in Nederland (zie ook www.nevobo.nl). Het wedstrijdschema kunt u vinden op de website van Set-Up ’65 (www.setup65.nl/team). Het is verstandig om de NEVOBO-app (‘Mijn Volleybal’-app) te downloaden, daar staat de gehele competitie van de vereniging in. Markeer jouw eigen team als favoriet en je informatie up-to-date. Op www.nevobo.nl is ook overige informatie en landelijk nieuws over volleybal te vinden. Speluitleg, spelregels en leeftijdscategorieën kunt je hier vinden.

Teamtaken en vervoer

Naast de vele vrijwilligers binnen de vereniging hebben we ook de hulp van alle spelers en ouders nodig om Set-Up ’65 betrokken, gezellig en betaalbaar te houden. We vragen alle teams/ouders om enkele taken uit te voeren, zoals wedstrijdleiding (op- en afbouw van de velden op wedstrijddagen), tellen bij de eigen wedstrijden, coachen en rijden naar uitwedstrijden.

Kleding

We spelen de wedstrijden in wedstrijdkleding van de club. Aan het begin van het seizoen is er een moment waarop alle CMV-leden kleding kunnen passen, eventueel ruilen voor een andere maat en kunnen meenemen. Hieraan zijn geen kosten verbonden. De kleding blijft wel eigendom van Set-Up ’65.

Contactmomenten

- Ouderbijeenkomst: Elk seizoen organiseren we een informatieavond voor alle ouders/verzorgers. Een uitnodiging hiervoor volgt via de mail.
- Oudercontactmoment: Aan het begin van elk seizoen, nodigt de trainer alle ouders uit om even kennis te maken en informatie uit te wisselen over het komende seizoen.

Algemene Ledenvergadering (ALV):

In oktober vindt de ledenvergadering plaats. Hierin blikken wij terug op het vorige seizoen en worden er afspraken gemaakt voor het komende seizoen. Alle leden en ook ouders zijn hierbij van harte welkom! Betrokkenheid bij de vereniging waarderen we zeer. De officiële uitnodiging volgt enkele weken voor de ALV.

Belangrijkste zaken bij een wedstrijd:

· Zorg ervoor dat het team een kwartier/20 minuten voor aanvang van de wedstrijd aangekleed op het veld staat. Volleybalschoenen pas in de sporthal aantrekken.
· Overleg met elkaar wie het team coacht. Onze voorkeur gaat uit naar 1 of 2 vaste coaches (eventueel per seizoenshelft te verdelen).
· Tijdens de wedstrijd begeleid je als coach de spelers en zorg je ervoor dat het tempo in het spel blijft. Geef positieve feedback of laat weten hoe je het graag zou willen zien.
· Als je met z’n tweeën coacht, is het handig om aan beide kanten van het veld te gaan staan. Eén zorgt voor de wissels (in- en uitdraaien) en de ander helpt met het roepen van: ‘vangen, gooien, opslaan’ etc.
· Het uitspelende team mag beginnen met de opslag.
· Is de tegenpartij met 3 spelers, dan is het toegestaan om zelf wel met 4 spelers in het veld te staan.
· Na de wedstrijd bedankt iedereen de spelers van de tegenpartij! Dit doe je bij het net waar iedereen op een rijtje gaat staan en elkaar een hand of high five o.i.d. geeft.
· De wedstrijden bestaan uit 3 x 10 minuten voor CMV 1 en 2 en 3 x 15 minuten voor CMV 3. Vanaf CMV 4 wordt elke set tot 25 punten gespeeld (t/m 2 punten verschil). Na elke set wordt er gewisseld van speelhelft.
· Ouders maken zelf een schema voor het vervoer naar uitwedstrijden en het tellen bij thuiswedstrijden.
· Het is leuk om met de meiden/ jongens een yell te hebben, deze zeg je voor elke set op. Eventueel met een mascotte/ knuffel.
· Vanaf CMV 4 leidt een scheidsrechter de wedstrijd. Tot en met CMV 3 is er geen scheidsrechter en gaat alles in goed overleg met de tegenpartij.
· Op de Nevobo-app staan de wedstrijden. Je moet je eenmalig registreren en dan zoek je je team op en zet deze bij ‘favorieten’. De teamnaam bestaat altijd eerst uit het niveau en dan het nummer van het team, bijvoorbeeld: N1 1 óf N1 2. Hierop staan altijd de meest actuele tijden, dus houdt het goed in de gaten (af en toe kan er een wedstrijd verplaatst worden naar een andere tijd of datum).
· Bij uitwedstrijden gebruikt het team de ballen van de tegenpartij.
· Spreek met elkaar af of je de kinderen bij huis ophaalt en wegbrengt, of dat je verzamelt bij de sporthal.
· Stimuleer de kinderen om te douchen na de wedstrijd (en training).

En dan nog even dit…. Graag willen we je erop attenderen dat onze vereniging draait op vele vrijwilligers en vrijwilligsters. Zou je ook graag een handje willen helpen, dan ontvangen we je met open armen. Voor interesse en de mogelijkheden kun je een mail sturen naar jeugdbestuur@setup65.nl.