Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Boeiende sponsoravond met Tom Coronel

zondag 16 april 2023

De sponsorcommissie van Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 kan terugzien op een zeer geslaagd sponsordiner. Deze vond plaats in de kantine van hoofdsponsor Lammerink. Autocoureur, ondernemer en avonturier Tom Coronel was de gastspreker. Het werd in alle opzichten een boeiende avond in een goed gevulde zaal. Ook de selecties van dames 1 en heren 1 waren aanwezig. De catering werd deze avond uitstekend verzorgd door Grandcafé de Wal.

Brink Bedrijfsverzekeringen
Door de afwezigheid van sponsorcommissievoorzitter Mark Vos nam Matthijs Bult de honneurs waar als spreekstalmeester. De voorzitter van Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 toonde zich verheugd met de goede opkomst en zette eerst sponsor Brink Bedrijfsverzekeringen in het zonnetje. CMV-leden van Set-Up ’65 overhandigden de vertegenwoordiger van dit bedrijf een fraai aandenken. Dat is niet voor niets, want Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 heeft opnieuw een volleybalschool opgezet en dat is mogelijk dankzij deze sponsor. Daarna ging het CMV team natuurlijk op de foto met Tom Coronel.

“Gewoon! Een lekker potje volleybal”
Voorzitter Matthijs Bult gaf vervolgens een inkijkje in zijn bedrijf Voocuz, die hij runt met Erwin Grevink. “Aanraken is afmaken. We gaan met één ding aan de slag en maken deze af voor we ergens anders mee beginnen.” Vervolgens maakte hij de stap naar de volleybalvereniging waar het Hoofdbestuur, het jeugdbestuur en de Technische Commissie een duidelijke keus heeft gemaakt om de focus vooral te leggen op de CMV-jeugd. “Het is een hele bewuste keuze geweest om onze jeugdopleiding nieuw leven in te blazen. Als Set-Up ’65 stonden we daarom bekend en daar werken we opnieuw aan. Beginnen bij de basis en van daaruit verder groeien. Met onze slogan: ‘Gewoon een lekker potje volleyballen’. Daar gaan we met ons allen voor,” aldus Matthijs Bult.

Een bedrijf waar Ootmarsum trots op mag zijn
Op zijn eigen ‘plekkie’ vertelde Erik Lammerink over zijn familiebedrijf. Vader Ben en moeder Mieke legden de basis voor de huidige Lammerink Installatiegroep. Medewerkers zijn werkzaam in het hele land en hebben al tal van prachtige projecten mogen bijschrijven. Uit het verhaal van directeur Erik Lammerink is het echt duidelijk dat Ootmarsum trots mag zijn op deze ondernemer. Een bedrijf dat echt alles onder één dak heeft en dus een hele duidelijke visie heeft om deze uitdaging ook aan te gaan. De uren, die Erik maakt en inmiddels ook zijn zoons Bas en Gijs, moet je niet in rekening brengen. Het is heel duidelijk dat de drive om goed werk te leveren bij de ‘Lammerinks’ hoog in het vaandel staat. Steeds weer zoeken ze naar nieuwe uitdagingen en wie dat zoekt vindt ze ook. Het levert werkgelegenheid op, maar ook de verantwoordelijkheid om de werknemers een toekomst te blijven bieden. Vergeet ook niet dat je in de privésfeer uiteindelijk niemand mag vergeten. Ook voor de directie is het zoeken naar harmonie en daar slagen ze toch steeds weer in en dat verdient een groot compliment. “We zijn echt een familiebedrijf en dat maakt ons sterk en daarnaast blijven we ons ontwikkelen en willen we ons pakket zo breed mogelijk maken, zodat we letterlijk en figuurlijk alles onder één dak hebben.” Gelet op alle projecten zijn de ‘Lammerinks’ daar zeker in geslaagd.

Triggeren
Na weer een heerlijke hap van Stefan Blokhuis en zijn medewerkers van Grandcafé de Wal was het tijd voor Tom Coronel. Dat was toch wel het hoogtepunt van de avond, want de autocoureur zorgde er voor dat de aanwezigen aan zijn lippen hingen. Vanaf het begin zorgde Tom Coronel voor interactie met de zaal en gaf hij een bijzonder inkijkje in zijn eigen ondernemersleven, maar zeker ook in de autosport waarin hij is opgegroeid. Samen met tweelingbroer Tim was hij altijd bezig om beter te zijn dan zijn broer, maar ook andersom gold dat ook. “We bleven elkaar triggeren. In de klassen, waarin we samen zaten, maar zeker ook op het circuit en daardoor stuwden we elkaar naar een hoger niveau. Je moet doelen stellen, vertrouwen in jezelf hebben en de uitdaging durven aan te gaan,” vertelt Tom Coronel. “Om de top te bereiken moet je hard en soms bikkelhard zijn. Waarom is Red Bull momenteel het beste team?” vraagt de autocoureur aan de zaal. Allerlei antwoorden worden er aangedragen, waaronder natuurlijk ook het talent van Max Verstappen. Daarnaast wordt ook het team genoemd dat op elkaar is ingespeeld en de stabiliteit van de Red Bull auto. “Andere teams hebben dezelfde mogelijkheden en waarom is juist deze stal van Max Verstappen de beste,” is de volgende vraag van Tom Coronel. Het antwoord geeft hijzelf. “Al die mensen binnen deze organisatie triggeren zichzelf. Tot echt in de kleinste details. Ze willen beter worden en in ieder geval beter zijn dan de overige Formule 1 teams. En natuurlijk weten ze zich gesteund door een fantastisch coureur als Max Verstappen. Iedere pitstop wordt de tijd gemeten en ze zijn niet tevreden met minder. Dat maakt hen in alle facetten tot topsporters.” Ook topsporters verliezen wel eens en ook dat heet Tom Coronel meegemaakt. Hij is daar heel eerlijk in, maar laat ook direct weten nooit bij de pakken neer te zitten. “Je moet verder, want altijd wacht er een nieuwe uitdaging. Mijn dochter is gek van één PK en rijdt dus paard. Mijn zoon is nu in Italië om te karten. Morgenvroeg reis ik hem achterna. Als twaalfjarige reist hij alleen naar dat land om daar te racen en stappen te zetten. Ik ben trots op mijn kinderen, die hun keuze maken, maar ik blijf ze triggeren om beter te worden. Als je wat wilt bereiken en je hebt de mogelijkheden dan is triggeren de basis. Dat merk ik hier ook. Het verhaal van Erik Lammerink geeft dat al aan en binnen ieder bedrijf moet je elkaar triggeren om tot betere prestaties te komen. Speel het spel eerlijk, maar blijf de uitdaging zoeken,” besluit Tom Coronel zijn boeiende relaas.

Naderhand was er voor de aanwezigen veel om over na te praten. Dat is ook één van de doelen van een dergelijke sponsorbijeenkomst en in dat opzicht is dit sponsordiner van Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 meer dan geslaagd.