Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Dames 1 wint van Krekkers

zondag 6 november 2022

Voorafgaande aan de wedstrijd Set-Up ’65 tegen koploper Krekkers waren de meeste voorspellingen van de volleybalkenners in het voordeel van de koploper uit Harbrinkhoek. Een 0-3 of 1-3 lag in de lijn der verwachtingen. Na de eerste set in sporthal de Schalm gaf bijna niemand meer iets voor de kansen van de thuisclub. Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 speelde een zeer matige eerste set. Tot 7-7 ging het nog gelijk op, maar daarna lukte er nagenoeg niets meer bij de Ootmarsumse meiden. Krekkers was met afstand de bovenliggende partij en scoorde naar hartenlust. De thuisploeg kon geen vuist maken en zeker de buitenkant wist nauwelijks een bal aan de grond te slaan. Maar ook passend en spelverdelend liet Set-Up ’65 te veel steken vallen om het Krekkers echt moeilijk te maken. Via 7-16 bouwde de ploeg uit Harbrinkhoek aan een ruime voorsprong en deze gaf men niet meer uit handen. Met 16-25 was de eerste set voor de gasten.

In de tweede set leek Krekkers opnieuw de bovenliggende partij. Het was zeer zeker ook aan Martine Stevelink te danken dat Set-Up ’65 in de wedstrijd bleef. Coach Marcel Veneklaas wisselde Anne Hesselink in als spelverdeelster, terwijl Danae ten Oever als diagonaal in het veld kwam. Dat betekende ook dat Diede Hagedoorn veelal in het achterveld voor Danae in het veld kwam. Het gaf het team meer stabiliteit. Dat was ook zeker nodig in de eindfase van de tweede set, want de wedstrijd nam toe in spanning. Het thuispubliek slaakte dan ook een zucht van verlichting toen hun ploeg met 25-23 aan het langste eind trok.

De wedstrijd was gekanteld en Krekkers was mentaal niet meer bij machte om de draad weer op te pakken. Set-Up ’65 was nu de bovenliggende partij en hield dat twee sets vol en dat bleek voldoende voor de 3 – 1 winst. Frederieke Zwiers groeide als libero in deze wedstrijd, Diede Hagedoorn zorgde er voor dat Krekkers tactisch in het midgat niet meer kon scoren, maar ook in de passing en verdediging zorgde zij voor balans in de opbouw. Daphne Giesselink leefde zich helemaal uit met omloopballen waar de Krekkers blokkering geen vat op had. Pien Vos liet zich verdedigend, passend, maar ook zeker aanvallend gelden met enkele slimme ballen. Spelverdeelster Anne Hesselink heeft nog meer in haar mars en dat liet ze in veel gevallen zien. Haar doortikballen moeten echter ‘dodelijk’ zijn en dat liet ze een aantal keren na. Myrthe Kamphuis is overal in het veld te vinden en weet door haar snelheid veel onmogelijke ballen te verdedigen. Aanvallend kan ze nog meer lef tonen om voor haar team nog belangrijker te zijn. Danae ten Oever speelde als diagonaal een hele belangrijke rol in deze streekderby. Aanvallend drukte ze echt een stempel op de wedstrijd door veelvuldig het Krekkers blok te omzeilen en daarmee belangrijke punten te scoren.