Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 groeit

zondag 31 januari 2021

Voor de vijfde keer op rij wist Lammerink Installatiegroep Set-Up ‘65 niet te winnen. Maar toch bood de 3-2 nederlaag tegen VCN het nodige perspectief. De Ootmarsumse meiden groeien duidelijk in niveau en leverden een goede thuiswedstrijd af in sporthal de Schalm. Met hun afbeeldingen op één van de muren van de sporthal, helaas niet te zien op de livestream, gaven de Set-Up speelsters in deze match toch een visitekaartje af. Het nog ongeslagen VCN, het team uit Capelle aan de IJssel had nog maar één wedstrijd gespeeld, is wel de bekerfinalist van vorig seizoen toen het nog niet in de eredivisie uitkwam. Een geduchte tegenstander dus en dat bleek wel in deze spannende confrontatie. Beide teams bleven in deze wedstrijd  voor een goed resultaat knokken. De grote winst voor de thuisploeg was duidelijk dat het veel minder wisselvallig speelde. Het nog relatief jonge team hield het spelniveau redelijk tot goed vast en dat zorgde ook zichtbaar voor meer vertrouwen. In Ootmarsum wordt weer gebouwd aan een jong, talentvol team en dat is trainer Brahim Abchir wel toevertrouwd.

De eerste set gaf al aan dat beide teams weinig voor elkaar onderdeden. In de eindfase werd de set beslist. VCN won met 22-25. In set 2 kwam het Ootmarsumse team, na een stroeve start, met 4-1 achter. Na een time out leefde het team op en nam het na een goede serveserie van Benthe Olde Rikkert een 12-7 voorsprong. Die bouwde het team uit naar 17-12. Door een aantal onnodige fouten kwam VCN terug tot 17-15, maar een eerste tempo aanval zorgde voor een bevrijdend achttiende punt. De goed spelende Marlies Eertman produceerde  een mooie serve voor 20-16, waarna een kill block VCN nog verder op achterstand zette. Het ging daarna om en om, maar Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 gaf het niet meer uit handen. Topscoorster Froukje Hoenderboom knalde het 23e punt binnen, waarna de thuisploeg het karwei in deze tweede set met 25-20 afrondde.

In set 3 gaven Marlies Eertman en Joanne Brilhuis het goede voorbeeld en de thuisploeg nam een 8-4 voorsprong. Daarna werd het slordiger aan de kant van Set-Up ’65 en kwam VCN op gelijke hoogte. Dat bleef toto 14-14, waarna de Ootmarsumse meiden een gaatje wisten te slaan naar 18-15. De tegenstander kwam  door een goede serve, een sterk blok en een haperende Set-Up ’65 aanval langszij. Aanvoerster Benthe Olde Rikkert wist het sterke blok niet meer te omzeilen en ook passend lukte het de thuisploeg niet om het tij te keren. Met 21-15 liep men tegen een 2- 1 achterstand aan.

In de vierde set liep Set-Up ’65 door onnodige fouten tegen een 5-2 achterstand aan. Manon van ’t Rood kwam als spelverdeelster Daphne Broekhuis vervangen en ook Pien Vos betrad het veld.  Opnieuw werd het spannend. Martine Stevelink pakte een aantal mooie blokpunten, terwijl de Set-Up ’65 aanvoerster Benthe het gevoel weer helemaal terugkreeg en belangrijke punten scoorde. Dat werd ook gevoed door een goede verdediging met libero Jorinda Kremer als de kapitein in de defensie. Beide teams gaven elkaar opnieuw weinig toe, maar uiteindelijk won Set-Up ’65 deze set met 25-23.

In de vijfde set bleven Manon van ’t Rood en Pien Vos in de basis staan. Set-Up ’65 nam een 6-3 voorspong met onder meer een prachtige stijf ‘in de nek’ van Marlies Eertman. Na een 6-3 voorsprong stokte het en door een sterke serve kwam VCN op een 8-6 voorsprong. Na de veldwissel kwam de thuisploeg nog terug tot 10-11, maar VCN breidde de voorsprong uit naar 10-13. Het werd nog 13-14, maar verder liet VCN het niet komen. Met opnieuw een nipte setstand van 15-13 was het team uit Capelle aan de IJssel het meest gelukkig, want het had net zo goed andersom kunnen zijn. In ieder geval een nederlaag met perspectief en dus het vertrouwen om verder te bouwen aan iets moois. Op 6 februari naar Sliedrecht, de nummer 2 op de ranglijst.