Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Set-Up 65 teams door naar volgende ronde Open Club

zondag 8 januari 2023

De Technische Commissie van Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 heeft voor het Nationaal Open Jeugdkampioenschap (NOJK) drie teams ingeschreven. Het idee er achter was dat deze jeugdploegen een goede kans hadden om de volgende ronde te behalen. Deze visie bleek achteraf helemaal te kloppen, want meisjes A, meisjes B en de CMV-meiden plaatsten zich na vaak spannende wedstrijden voor de tussenronde op zaterdag 25 februari. Deze drie succesvolle teams hebben hun eigen verslag gemaakt van deze voor hen bijzondere dag.

Plaatsing afdwingen met een echte streekderby
Al vroeg op deze zaterdagochtend is het CMV 6 open club team afgereisd naar Assen voor de voorronde. Met speelsters Diede, Madelief, Geke, Tess, Jula, Nena, Indy en Cathelijne had de staf (Martijn, Noami en Pelle) er het volste vertrouwen in. De eerste wedstrijd tegen VC Zwolle stond duidelijk nog onder invloed van de spanning, maar de overwinning kwam nergens in gevaar. Wedstrijd 2 tegen Tornado werd - zoals het een streekderby betaamd - een bloedstollend spannend duel. In beide sets keek Set-Up ‘65 lang tegen een ruime achterstand aan, om uiteindelijk rond de 20 punten gelijk te komen én het af te maken. Het bleek een belangrijke overwinning, na een redelijke makkelijke overwinning in wedstrijd 3 tegen Impala Leek was het team al zeker van de volgende ronde. In de laatste wedstrijd tegen topfavoriet Sneek kon iedereen speeltijd krijgen, maar helaas was deze tegenstander nog een maatje te groot. Een geslaagde dag en het team gaat vrolijk en hard trainen om de volgende ronde ook tegenstanders van het kaliber Sneek het vuur aan de schenen te leggen.

Niet verloren en toch vol spanning door
Zoals gebruikelijk trad ook een selectie van de meisjes B-jeugd van Set-Up ’65 aan om hun beste volleybalkunsten te vertonen in de voorronde van het NOJK 2023. Ditmaal gewoon thuis in onze eigen vertrouwde sporthal. Of dat dit gevoel of de grote opkomst van het publiek de meiden tot hun beste vorm heeft laten groeien, wie zal het zeggen. Feit is wel dat ze in de poulefase drie mooie wedstrijden hebben gespeeld. De dag begon vroeg met een wedstrijd tegen Tornado uit Geesteren, waarbij onze B-meiden in de eerste set hun visitekaartje vanaf het eerste fluitsignaal af hebben gegeven en de set met 25-18 wonnen door een goede service en aanvalsspel. Tweede set ging helaas met dezelfde cijfers verloren, maar de toon was gezet. Na een ruime pauze stond om 13.00 uur Orion uit Doetinchem op het menu. Na een lastige eerste set (25-15 verlies) werd de veerkracht van het team getest en goed bevonden: met 25-19 werd ook hier met de 1-1 setstand een mooi resultaat behaald. Achteraf zeker, omdat Orion de latere nummer 1 in de poule bleek te zijn. De laatste wedstrijd werd in eerste instantie met een degelijke service de tegenstander Voorwaarts overklast (25-6). In de tweede set slopen er langzaamaan wat foutjes in met name ons eigen spel, waardoor de coaches met zwetende handjes toch wat nerveus werden. Een 2-0 overwinning was nodig voor de tweede plek in de poule en dus plaatsing in de kruisfinale tegen de nummer 3 van de andere poule. Met een eindstand van 25-22 winst werd het toch nog een echte wedstrijd. Zonder verlies door de poulefase en dan heb je nog niets, zoals het op het NOJK gaat: de hele dag gespeeld, maar de laatste pot bepaalt het eindresultaat. De kruisfinale werd gespeeld tegen Longa’59 uit Lichtenvoorde. Allesbehalve een gelopen race, want ook zij hebben degelijke potten gespeeld in de andere poule. Maar onze meiden lieten zich van hun beste kant zien en voor de ogen van een overvolle tribune werden twee goede sets afgeleverd door de aan elkaar gewaagde teams. MB van SetUp’65 trok terecht in beide sets aan het langste eind en gaat door naar de halve finale van het NOJK 2023. Een mooie prestatie. In het team MB spelen: SV: Mare Baars, Meike ten Oever Mid: Nikki Silderhuis, Silke ten Oever, Cato Busscher PL: Pien Velers, Nienke Brouwer Dia: Suus Velers, Emma Lentferink Lib: Meike Tijhuis Coaches: Diede Hagedoorn, Rick Brouwer.

Rechtstreeks naar de tussenronde
Afgelopen zaterdag 7 januari hebben wij, meisjes A, de voorronde van het NOJK gespeeld in het mooie Ootmarsum. We begonnen al vroeg en de eerste wedstrijd speelden wij om 9:45 tegen Time Out’ 75. Deze wedstrijd verliep makkelijk, we wonnen dan ook met 2-0. (25-10 en 25-12). Vervolgens speelden wij tegen Flash Nieuwleusen. In de eerste set speelden wij bijna foutloos en waren we goed op dreef. We wonnen dan ook met 25-14. De tweede set verliep wat lastiger, onze serve was een stuk minder en wij maakten zelf meer eigen fouten. Toch hebben we er nog een winst uit kunnen slepen van 25-23! We moesten eerste van de poule worden om meteen door te gaan naar de halve finale en geen kruisfinales te hoeven spelen. We moesten dus minimaal 1 set pakken van Dynamo Tubbergen. De eerste set ging gelijk op en we lieten onze beste kanten zien. Het werd erg spannend. Na vele setpoints voor Dynamo konden wij het uiteindelijk toch nog omdraaien en wonnen dan ook uiteindelijk na een erg spannende set met 30-28. Dus we zijn door !!! Helaas, in de tweede set hebben we er geen winst van kunnen maken, en verloren met 21-25 van Dynamo. Met deze eindstand van 1-1 en een geslaagde dag gaan wij met grote blijdschap en enthousiasme naar de halve finale, die verspeeld wordt op 25 februari !!!!!!!!!!