Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Verslag Dames 1 - US2

dinsdag 13 december 2022

Nauwelijks bijgekomen van Nederland-Argentinië traden wij zaterdag 10-12 aan tegen US Amsterdam DS2 in onze eigen Schalm. Als wedstrijdvoorbereiding zijn wij met het hele team Oranje gaan aanmoedigen: goed voor de teamspirit, slecht voor het hart. Duidelijk was wel dat wij onze wedstrijd wat minder spannend wilden laten verlopen.

Set 1 begonnen wij, zoals wel vaker, vrij matig. Binnen no-time stonden we met 5-0 achter. Gebrek aan enthousiasme, servefouten, passfouten, aanvalsfouten: alle ingrediënten voor een slechte set waren aanwezig. We verloren deze set vrij kansloos, met 25-14. Tijd om in set 2 een stapje bij te zetten.

We begonnen iets beter te spelen, maar wisten nog geen grote voorsprong te pakken. We gingen lange tijd gelijk op en maakten het onszelf af en toe toch nog onnodig lastig. Uiteindelijk hebben we de set met 25-23 gewonnen door een ace van Daniek.

In set 3 gingen we vrijer spelen, we hadden de pass onder controle, aanvallend scoorden we meer en ook blokkerend kregen we meer grip op US. Toch bleef het tot aan het einde van de set spannend en gingen we gelijk op. Toen kwam onze reddende engel Geeke in het veld voor Myrthe. Met 4 aces op rij bouwden we een voorsprong op en wisten we de set naar ons toe te trekken.

Set 4 speelden we goed, we kwamen al snel op voorsprong en het verzet van US was gebroken. Veel lukte aan onze kant, niks aan de kant van US. Een klein schrikmoment ontstond toen Fred onze libero licht geblesseerd uitviel, maar geluk kon Noami haar overnemen. Veel ballen werden verdedigd, mooie aanvallen van Daniek en ook wat gepruts aan de kant van US leden uiteindelijk tot een setwinst van 25-14, wat ook betekende dat we 3-1 hadden gewonnen. Hierdoor zijn we gestegen naar plek 5, met evenveel punten als de nummer 4.

Volgende week spelen we de laatste wedstrijd van dit jaar, om 13.00 tegen Sudosa-Desto D2 in Assen. We gaan er alles aan doen om de laatste punten van 2022 mee te nemen naar Ootmarsum!