Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Verslag Donitas - Dames 1

zondag 27 november 2022

Zaterdag 26 november mochten we richting het hoge noorden voor de wedstrijd tegen Donitas. De eerste set begonnen we met Daphne Giesselink, Martine Stevelink, Frederieke Zwiers, Myrthe Kamphuis, Daniek Lentfert, Diede Hagendoorn en Anne Hesselink. Door een hoge servedruk, een stabiele pass en scherpte aan het net wisten we het Donitas erg moeilijk te maken. We zaten goed in ons spel en hebben de set met 14-25 gewonnen. Ook de tweede set begonnen we sterk, met een voorsprong van 5-0 dankzij een serve serie van Myrthe Kamphuis. Vanuit de andere kant werd er ook steeds meer druk gezet, waardoor de tweede set wat spannender werd. We wisten toch gefocust te blijven en ook deze set wonnen we, met een stand van 20-25. Echter, in de derde set sloeg het spel om.

Onze eigen foutenlast ging omhoog en het werd onrustig in het veld. Donitas begon hierdoor met een voorsprong van 7-2. Zij gingen meer druk zetten en kwamen beter in hun spel. Dit zette zich ook zo door in de vierde set. We verloren deze sets met 25-14 en 25-19. Dit betekende dus een vijfde set. In de vijfde set probeerden we het niveau van de eerste set weer te herpakken. Het ging wat meer in de goede richting, maar mede dankzij de fanatieke supporters wist Donitas net de vijfde set te pakken met een eindstand van 15-13.

Volgende week zaterdag gaan we natuurlijk ons uiterste best doen om de punten in de derby tegen Dynamo Tubbergen weer mee te nemen naar Ootmarsum.