Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Verslag Dynamo - Dames 1

dinsdag 6 december 2022

Afgelopen weekend was het weer zover, er stond weer een derby op de planning. Devoko en Krekkers hadden we al gespeeld, dus dit keer was het tijd voor Dynamo Tubbergen. Na een ontzettend lange reis, welgeteld vijftien minuten, klonk om 14.00 uur het eerste fluitsignaal van de wedstrijd.

Een sterk spelend Dynamo zette ons de eerste zet onder druk. Passend stond het redelijk stabiel, maar aanvallend lukte het ons niet goed om punten te scoren. Dynamo zat overal met een handje aan en haalde veel ballen van de vloer. We liepen de hele set met twee punten achter. Bij 22-22 kwamen we op gelijke hoogte met Dynamo, maar de set binnen halen lukte niet. De eerste set ging met 28-26 naar Dynamo. Dit beloofde een lastige pot te worden!

De tweede set leek in veel opzichten op de eerste set, we bleven continu tegen een kleine achterstand aankijken. Serveseries krijgen lukte niet en aanvallend scoren was nog steeds moeilijk. Dynamo wisselde goed in haar aanvalsrichtingen, waar onze blokkering en verdediging weinig grip op kreeg. Deze set lukte het niet om de achterstand goed te maken, we verloren 25-20. Ondanks de 2-0 achterstand in sets hielden we vertrouwen, wij wilden hoe dan ook met winst naar huis. Dat betekende dat de derde, vierde en vijfde set door ons gewonnen moesten worden.

De derde set begonnen we goed, serverend hadden we meer druk, waardoor Dynamo passend onder druk kwam te staan. Zij moesten meer ballen oplossen en wij konden ons eigen spel gaan spelen. Onze middens, Martine Stevelink en Daphne Giesselink, scoorden mooie ballen op de omloop. Ook kon er afgewisseld worden in de aanval aan de buitenkant, zowel Pien Vos als Myrthe Kamphuis liepen een vier en een vijf. Dynamo kreeg moeite in de blokkering en verdediging door ons afwisselende spel. Dit resulteerde in een 15-25 overwinning in de derde set.

Het afwisselende spel en de servedruk namen we ook mee naar set vier. Passend stond het aan onze kant goed, Pien Vos, Myrthe Kamphuis, Diede Hagedoorn en libero Frederike Zwiers hadden het in het achterveld onder controle. Ook aan het net was het georganiseerd, Martine en Daphne konden een aantal blokkeringen op hun naam bijschrijven. Hard geslagen ballen in de aanval afgewisseld met slimme tipballen zorgden voor onrust bij Dynamo. De vierde set was met 20-25 voor ons. Op naar de beslissende vijfde set!

In set vijf waren we de bovenliggende partij. Passend bleven we sterk en aanvallend bleef het afwisselend. Wij hadden al snel een mooie voorsprong opgebouwd. Zelfs een blokkering van Myrthe Kamphuis zat er deze set nog in en dat gebeurt niet vaak. Noor Vos liet zien dat ze moeiteloos de middens kon vinden en verdeelde het spel goed. Het resultaat in de vijfde set: 11-15.

Dit betekent een 2-3 overwinning in de derby tegen Dynamo. Moeiteloos ging het niet, maar met ons harde werk hebben we toch de overwinning binnen kunnen slepen. De overwinning hebben we gevierd in het Oranje Stadion in Tubbergen. Waarbij we het Nederlands elftal naar de 3-1 overwinning hebben geschreeuwd.

Aankomende zaterdag spelen we weer thuis. Om 19.00 klinkt het fluitsignaal tegen US Amsterdam. Ben je er dan ook bij? Tot zaterdag!