Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Verslagen Dames 1

maandag 25 maart 2024

Opnieuw thuiswinst Set-Up ’65 mede dankzij ‘bankzitters’

Dat ‘de bankzitters’ van meerwaarde kunnen zijn bij het eerste damesteam van Lammerink Set-Up ’65 werd weer eens duidelijk in de thuiswedstrijd tegen Dynamo Apeldoorn 2. Het werd namelijk een spannende pot in de Schalm en dan is het juist heerlijk dat de meiden, die in het veld komen, net het beslissende zetje kunnen geven. De setstanden 26-24, 28-26 en 25-22 zeggen veel, zo niet alles over deze pot, die het publiek van begin tot einde boeide. Trainer Damir, die ook volgend jaar de dames 1 selectie van oefenstof voorziet, begon de wedstrijd in de vertrouwde opstelling Anne Hesselink als spelverdeelster, Martine Stevelink en Jonne Oosterbroek op mid, Pien Vos en Myrthe Kamphuis op buiten en Daniek Lentfert als diagonaal. En natuurlijk Frederiek Zwiers als libero. Beide ploegen ontlopen elkaar weinig op de ranglijst en dat kwam ook tot uiting in het spelverloop. Dan weer nam Dynamo de leiding, maar met goede services of mooie aanvallen wist Set-Up ’65 het duel weer te kantelen. Dat ging over en weer. Dus was het steeds stuivertje wisselen. Diede Hagedoorn kwam een paar keer in het veld om met haar serve de passing van de tegenpartij onder druk te zetten. Bij Lammerink Set-Up ’65 maakte een gedreven Myrthe Kamphuis veel indruk en daarnaast is de routine van Martine Stevelink onmisbaar voor het team, want zij weet blokkerend en aanvallend op de juiste momenten belangrijke punten te scoren. Met 26-24 eindigde de eerste set. De tweede set werd nog spannender. Set-Up ’65 kwam met 5-8 achter, maar drie serves van Daniek Lentfert, fouten van de tegenstander en goede punten van Set-Up ’65 zetten de thuisclub op een 12-8 voorsprong. Daarna was het Dynamo dat op een 14-17 voorsprong. De ingevallen Femke Vlutters serveerde Set-Up ’65 naar 17-17. In het vervolg kon het alle kanten op. Het eerste setpoint was voor Set-Up ’65, maar Dynamo pakte de tweede kans op 25-26 voor de gasten. Dynamo wist het punt niet te verzilveren en ging bij 26-26 zelf in de fout, waarna Pien Vos de 28-26 binnentikte. In de derde set lag het initiatief bij Set-Up ’65. Danae ten Oever was in het veld gekomen voor Daniek Lentfert. Zelfs Marlies Eertman ‘als manager’ pakte haar punten mee, terwijl Diede Hagedoorn met haar serve een gevaarlijk wapen bleef en ook aanvallend haar inbreng had. Mooi was het in ieder geval om te zien hoe Dane ten Oever haar punten bijna stoïcijns bleef scoren tot groot genoegen van haar teamgenoten. De thuisclub nam met 15-10 en 19-14 een mooie voorsprong, maar kleine en soms onnodige fouten zorgden er voor dat Dynamo dichterbij kwam. Uiteindelijk was het de routine van Martine, die zorgde voor een 25-22 setstand en daarmee de 3-0 overwinning op Dynamo Apeldoorn.

Set-Up ’65 net te wisselvallig om vijfsetter naar zich toe te trekken

Voor goed gevulde tribunes in sporthal de Schalm speelden Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 en Rivo Rijssen een mooie, spannende pot, die eindigde in een 3-2 winst voor de gasten. De thuisploeg begon voortvarend met een veel scorende Diede Hagedoorn op de buitenkant. Set-Up ’65 speelde in die eerste set met veel overtuiging en maakte ook passend en verdedigend weinig fouten. Het oogde fris aan de kant van Set-Up ’65 dat na een goed begin met veel vertrouwen iedere rally aanpakte. Met Femke Vlutters als spelverdeelster zat er mede door een goede paas veel variatie in het aanvalsspel. De 25-20 setoverwinning was dan ook volkomen terecht. In de tweede set wist Rivo zich te herpakken. De gasten pakten verdedigend heel veel en Set-Up ’65 moest steeds meer en meer forceren om punten te scoren. Typerend is wel dat geen enkele tactische bal punten opleverde. De thuisploeg liet serverend en verdedigend teveel steken vallen en kon het goede niveau van de eerste set niet vasthouden. Rivo won dan ook het tweede part met 25-19. In set 3 kwam Set-Up ’65 niet meer in hun spel. Het was allemaal te wisselvallig, terwijl Rivo alle schroom van zich afspeelde en op alle fronten de betere was. Met 25-16 werd deze derde set in Rijssens voordeel afgesloten. Het is dan toch knap dat de Ootmarsumse meiden in de vierde set zich volledig terug knokten. Myrthe Kamphuis en Marlies Eertman brachten wat meer schwung in de aanval, terwijl Rivo in deze vierde set onder druk toch meer fouten maakte. Martine Stevelink, met al haar routine, scoorde aanvallend en blokkerend een aantal mooie punten. Danae ten Oever wist ook haar puntjes bij elkaar te sprokkelen. Met 25-18 trok Set-Up ’65 de stand in sets gelijk. In de vijfde set liep de thuisploeg al snel tegen een grote achterstand aan en ondanks tegenspartelen werd dit niet meer goed gemaakt. Met 15-11 won Rivo deze set en met hun inzet en verdedigende kwaliteiten was dat ook zeker verdiend. Een prima libero, een fijne spelverdeelster en hun aanvalskracht zorgden voor het verschil, waardoor Set-Up ’65 net tekort kwam om deze wedstrijd echt naar zich toe te trekken. In het paasweekend speelt dames 1 de uitwedstrijd tegen Donitas om vervolgens op 6 april de derby tegen Devoko te spelen. Een week later volgt de laatste competitiewedstrijd thuis tegen de vermoedelijke kampioen Veracles.