Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Vijfsetters nekken dames en heren 1 Springendal Set-Up ‘65

maandag 9 maart 2020

Het eerste damesteam is de strijd om een plek in de eredivisie slecht begonnen. Alterno won met 3-2 in een wedstrijd vol tegenstellingen. Ook het eerste herenteam ging na een enerverende pot ten onder na vijf spannende sets.

Eerste damesteam kent valse start Het eerste damesteam van Springendal Set-Up ’65 kende een valse start in de strijd om een plek in de eredivisie. In de eigen sporthal de Schalm leed het team een 3-2 nederlaag tegen de nummer laatst Alterno. In de eerste twee sets lukte het de thuisploeg maar niet om in het ritme te komen. Vaak hele simpele facetten van het volleybalspel gingen mis. Verdedigend en blokkerend kon de thuisploeg geen vuist maken en tevens liep de serve maar heel matig. Alterno profiteerde daar optimaal van in de eerste set en nam steeds een ruime voorsprong en maakte het karwei tot ongeloof van de trouwe supporters met 15-25 af. Ook in set 2 kon Springendal Set-Up ’65 geen vuist maken. Alterno had het initiatief en bleef het ook houden. Op het einde van de set leek de thuisploeg de schroom wat van zich af te gooien, maar met 22-25 was de set toch voor Alterno. In set 3 was er sprake van veel meer strijd. Daphne Giesselink kwam in het veld en Anne Hesselink nam de rol van spelverdeelster op zich, waardoor Wies Bekhuis in een aanvallende rol kwam. Het pakte wat beter uit, al had Alterno toch in de slotfase nog een setpoint, maar benutte deze niet. De thuisploeg pakte met 26-24 alsnog deze set. In het vierde part was er, net als in de derde set, sprake van een enerverende wedstrijd. Springendal Set-Up ’65 nam het initiatief, knokte voor wat het waard was en dus lukte er ook steeds meer. Een hoofdrol was er in dit derde en vierde part voor Jorinde Kremer, die ontzettend veel ballen van de vloer raapte. Wies Bekhuis hervond haar servewapen, terwijl Bente Olde Rikkert en Evie van Kerkvoorde op de buitenkant als vanouds scoorden. Via 20-13 stond er uiteindelijk een 25-20 stand op het scorebord. Dus vol goede moed beginnen aan de vijfde set om het karwei na het gelijktrekken van een 2-0 achterstand te klaren. Dat lukte dus niet. De thuisploeg nam een 10-9 voorsprong, maar door onnodige fouten was het ineens Alterno dat de winst leek te pakken. Set-up ’65 kreeg geen punt meer mee, ineens was al het vertrouwen weg en glipte ook de beslissende setwinst weg uit de handen van de thuisploeg. Een teleurstellende nederlaag was het gevolg en dat betekent dat de druk op de komende wedstrijden uit tegen Peelpush en Alterno alleen maar is toegenomen. Het team en de staf zal nu zelf moeten bewijzen of het kan omgaan met deze druk.

Er had meer ingezeten Het eerste herenteam verliest met 3-2 van Volga. Er had echter wel meer ingezeten... Springendal Set-Up ’65 heren 1 werkte hard en speelde een goede pot. Dat gold ook voor de tegenstander. Het werd een wedstrijd met lange rally’s en dat kwam door goed werk in de verdediging. Daardoor werd het een echte 5-setter. In die beslissende set sloeg Clemens Kempers aan de buitenkant een bal snoeihard binnen..... maar helaas dachten de scheidsrechters (zoals wel vaker deze wedstrijd) dat de bal uit was. In plaats van een 14-14 stand kwam er dus een 15-13 stand op het bord. Een behoorlijke domper van de verder enerverende pot. Toch 2 puntjes mee naar Ootmarsum en op naar de volgende wedstrijd. Dan staat op vrijdagavond 13 maart thuis 20:30 WIVOC te wachten.